Składniki

  • 1 krążek sera Camembert LES CROISES
  • 3 łyżki pistacji prażonych solonych WIODĄCA MARKA
  • 3 łyżki miodu pszczelego wielokwiatowego Nid d’Abeille
  • 1 jabłko NOTRE JARDIN
  • główka zielonej sałaty
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergin BIO VILLAGE
  • 1 łyżka octu balsamicznego RUSTICA
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • 1 bagietka

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
  2. Ser Camembert pokroić na trójkąciki. Na kawałku folii aluminiowej ułożyć kawałki sera oraz pistacje i wszystko polać miodem. Przykryć szczelnie drugim kawałkiem folii i piec około 4 minuty, aż ser będzie podgrzany, ale nie będzie się rozpływał.
  3. Przygotować winegret. Oliwę z oliwek wymieszać z octem balsamicznym i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Umyte i porwane liście sałaty polać przygotowanym winegretem i dokładnie wymieszać.
  5. Sałatę rozłożyć na talerze, ułożyć na niej cienkie plasterki jabłka i na końcu ciepły ser Camembert z pistacjami. Całość skropić pozostałym w folii miodem. Podawać z bagietką.