Składniki

  • 2 szklanki daktyli TABLIER BLANC
  • 1/ 2 szklanki migdałów TABLIER BLANC
  • 1/2 szklanki orzechów orzechów laskowych TABLIER BLANC
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego NAT&VIE
  • 1 łyżka nasion chia
  • 3 łyżki kakao EQUADOR
  • szczypta soli
Dodatkowo do obtoczenia trufli:
  • wiórki kokosowe
  • kakao EQUADOR
  • pistacje bez soli TOKAPI

Sposób przygotowania

  1. Daktyle namoczyć na kilka godzin w wodzie mineralnej. Po tym czasie odsączyć.
  2. Migdały, orzechy i wiórki przełożyć do blendera i porządnie rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i miksować do uzyskania jednolitej masy.
  3. Z masy formować małe kulki wielkości orzechów włoskich.
  4. Kulki obtoczyć w kakao, wiórkach lub rozdrobnionych pistacjach.
  5. Gotowe trufle odłożyć na kilka godzin do lodówki.